Forsker og blogger: webbloggen som forsknings- og fællesskabsværktøj - Klastrup, Lisbeth (Tidsskrift for Universiteternes Efter- og Videreuddannelse (UNEV), 2005)
Første gang publiceret i UNEV nr. 5: Videndeling og samarbejde på nettet, februar - maj 2005, red. Simon Heilesen. ISSN 1603-5518. Med udgangspunkt i forfatterens personlige erfaring med weblog-mediet beskriver artiklen forskellige måder at bruge weblogs på som forsker. Der gives en kort introduktion til webloggen som genre, og der gives eksempler på fire måder at bruge bloggen på: som åben notesbog, som netværksskaber og -vedligeholder, som værktøj til kollaborativt samarbejde og vidensdeling og som ”blæksprutteindsamler” af viden. I en efterfølgende diskussion understreges det, at bloggen både er et stykke socialt software og en måde at udtrykke og profilere sig på som individuel forsker.