Oslo Interactive English - om bruk av tekstkorpora i språkundervisning - Ebeling, Signe Oksefjell; Hasselgård, Hilde (Tidsskrift for Universiteternes Efter- og Videreuddannelse (UNEV), 2006)
Første gang publiceret i UNEV nr. 7: E-læring i sprogfag, juni 2006, red. Signe Hvid Maribo og Ole Lauridsen. ISSN 1603-5518. Artikkelen beskriver et nettbasert verktøy for korpusbasert språklæring, Oslo Interactive English, som har blitt utviklet ved Universitetet i Oslo. Opplegget består hovedsakelig av et engelskspråklig korpus og et bredt utvalg av interaktive språkoppgaver som på ulike måter utfordrer studentene til å ta korpuset i bruk. Hensikten er å få til både en aktiv form for språklæring og en innføring i korpusbruk til oppslag og til språkforskning. Målgruppen for Oslo Interactive English er begynnerstudenter i engelsk, som foreløpig bruker det som supplement til den øvrige undervisningen i engelsk språk.