Krig i Ukraine – hvorfor er EU ikke til stede i Polen? - Ingemann Johansen, Anne (Udenrigs, 2022)
Efter krigen i Ukraine står EU i den største flygtningekrise siden Anden Verdenskrig. Polen har modtaget over tre gange så mange flygtninge, som der ankom til hele EU under ’flygtningekrisen’ i 2015. Hverken EU’s grænse- eller asylagentur er dog til stede i landet. Den polske selvhjulpenhed vidner om, at EU endnu ikke er nået til enighed om et fælles værdisæt, der kan danne grundlag for en bevogtning af de ydre grænser og håndtering af asylansøgere.