EU er blevet en føderation af nationalstater - Østergård, Uffe; Bonde, Jens-Peter (Udenrigs, 2019)
Uffe Østergård og Jens-Peter Bonde skriver at dette europaparlamentsvalg tegner til at cementere en fælleseuropæisk offentlighed, paradoksalt nok anført af de EU-skeptiske kræfter, der forener sig på tværs af kontinentet i modstand mod projektet.