En ny kosmopolitisk patriotisme - Møller, Bjarke (Udenrigs, 2006)
Det kosmopolitiske demokrati kan blive realpolitik, når det går op for europæerne, at nationalismens territoriale tænkning igen og igen ender i afmægtighed og hjælpeløshed over for de globale udfordringer.