Udvikling af national identitet i Island - Hálfdanarson, Gudmundur (Udenrigs, 2006)
Islandske politikere fortsætter med at læse landets historie igennem nationalismens briller, hvor nutiden – uanset hvor forskellig den er fra fortiden – bliver set som en naturlig konsekvens af sagaernes store fortællinger.