Aktivisme på tjekkisk - Hjortsø, Thomas (Udenrigs, 2006)
Tjekkiet fører sin helt egen aktivistiske udenrigspolitik, der er baseret på dissidenternes erfaring fra den kommunistiske fortid, og som derfor lægger afgørende vægt på støtte til demokratisering, især i tjekkiets nærområde.