Døde soldaters sjæle hjemsøger japansk politik - Røjle Christensen, Asger (Udenrigs, 2006)
Midt i Tokyo ligger et fredfyldt shinto-tempel, som for alvor kan få gemytterne i kog i hele Østasien. Striden om Yasukuni-templet er en intern japansk polemik, som gradvist er blevet et internationalt stridspunkt.