USA’s udenrigspolitik i geopolitisk perspektiv - Rynning, Sten (Udenrigs, 2006)
Amerikansk sikkerhedspolitik drives af underlig- gende bekymring for, om USA kan holde Euro-Asien fragmenteret og svagt. Et centralt virkemiddel er geografiske brohoveder fra Europa til Asien, og de udsving vi oplever, skyldes forskellige syn på disse brohoveder.