Giv ansvaret til afghanerne - Ringsmose, Jens; Dahl Thruelsen, Peter (Udenrigs, 2007)
En vestlig exit-strategi må basere sig på dannelsen af en slagkraftig afghansk hær og en duelig afghansk politistyrke. Jo før afghansk militær og politi kan overtage de funktioner ISAF-styrkerne udfører i dag, jo før kan den vestlige militære tilstedeværelse reduceres.