Kina i Afrika – ressourcer og politisk magt - Behrndt-Eriksen, Tanja Kasandra (Udenrigs, 2008)
Kinas engagement i Afrika er blevet opfattet som en politisk provokation. Men snarere er det et udtryk for Kinas ønske om at sikre energiressourcer til sin hastigt voksende økonomi. Der er altså tale om en overlevelsesstrategi.