Fortællingen om folkedrabet i Ukraine - Skak, Mette (Udenrigs, 2024)
Filmen Den sorte jord sætter fokus på folkedrabet i Ukraine i 1932-33. Det gør den godt, selv om den underspiller Stalins rolle i uhyrlighederne for i stedet at suge os ind i et meget nutidigt drama om lødig overfor underlødig journalistik.