Det Globale Syd spillede en central rolle i FN’s udvikling - L.B. Jensen, Steven (Udenrigs, 2020)
FN’s historie kan fortælles på mange forskellige måder. Der er fortællinger om stormagtspolitik under Den Kolde Krig, generalsekretærer, der døde på mystisk vis, og de store internationale kriser. En mindre velkendt FN-historie er, hvordan de tidligere kolonier og landene i Det Globale Syd var helt afgørende for at gøre FN til den organisation, vi kender i dag.