Klumme: Viktor Orbán og hans allierede vil ikke vinde EU-valgene - Krastev, Ivan (Udenrigs, 2019)
I tidsskriftets klumme punkterer Ivan Krastev det højt be- sungne narrativ om ’det lukkede Europa’ mod ’det åbne.’ Krastev, der selv er hovedforfatter på European Council on Foreign Relations’ seneste rapport What Europeans Really Want, mener, at dikotomien er mere mudret end som så, og at migration er mindre vigtigt for europæerne, end mange synes at tro. I forlængelse heraf gengiver vi Viktor Orbáns tale fra juli måned 2018, hvor han formulerede et nationalistisk program for en ’reform af EU’ i en tale for det ungarske mindretal i Sibiu, Rumænien.