Paven på guerilla-kurs? - Siegumfeldt, Jørgen (Udenrigs, 2005)
Med chefskiftet i Vatikanet er den katolske kirkes dilemma mellem politisk masseorganisation og moralsk inspirator blevet aktualiseret – ikke mindst pga. den ny paves tidligere bekendelse til en mere ydmyg kirke som Jordens Salt.