EU’s umulige grænsekontrol - Gammeltoft-Hansen, Thomas (Udenrigs, 2006)
Europas grænsekontrol er i en brydningstid: EU’s engagement i opbygning af stærkere fælles kontrol ved de ydre grænser er slående, men medlemsstaterne er fortsat ansvarlige for at varetage kontrollen.