Kamp om Turkmenistans gas efter Turkmenbasji - Sperling, Vibeke (Udenrigs, 2007)
Rusland har sikret sig fuld kontrol med gas fra Turkmenistan, hvor den ny præsident hidtil har skuffet vestlige håb om, at vinterens magtskifte ville åbne for gasleverancer uden om Rusland.