NATOs troværdighed på spil i Afghanistan - Rynning, Sten (Udenrigs, 2007)
Erfaringen tilsiger, at eksterne magter ikke kan styre udviklingen i Afghanistan. Og dog bør NATO ikke bare trække sig ud – for det vil ikke blot underminere artikel fem og dermed Alliancen, men også selve den internationale orden, som Vesten støtter sig til.