Letland – EU-medlem og Ruslands nære nabo - Pabriks, Artis (Udenrigs, 2008)
Hvis magtpolitikken vender tilbage, skal vi sørge for at EU er stærk nok til at spille spillet. Realpoli- tik kræver at vi forstår, at vi kun kan være med til at forme politikken, hvis vi også inddrager de områder som nogle opfatter som Ruslands baggård.