Ruslands ontologiske sikkerhed - Splidsboel Hansen, Flemming (Udenrigs, 2009)
Ontologisk sikkerhed er sikkerhed for selvet. Begrebet anvendes i stigende grad om fx nationer, der tillægges behov for at føle sig sikre i deres respektive identiteter – og Rusland er på vej til- bage til en identitet, der bygger på mistro over for Vesten.