Om tidsskriftet

Om tidsskriftet

Udenrigs formidler dybdegående artikler og analyser samt boganmeldelser vedrørende dansk udenrigspolitik og internationale forhold. Vi fokuserer i hovedsag på magtstrukturer, politiske tendenser og bevægelser på et overordnet niveau. 

Tidsskriftet er upartisk og skal sikre en bred baggrundsviden og kvalificeret oplysning og debat omkring aktuelle udenrigspolitiske emner.  

Vi formidler for den engagerede læser med en særlig interesse for internationale forhold. Personer, som beskæftiger sig (professionelt) med udenrigspolitik enten for staten, uddannelsesinstitutioner, virksomheder og organisationer. 

Vi efterstræber at holde en høj indholdsmæssig standard – både fagligt, formidlingsmæssigt og sprogligt.

Historie

Det Udenrigspolitiske Selskab blev stiftet i 1945 med rod i modstandsbevægelsen og er en privat, almennyttig forening med det formål at fremme kendskabet til og højne interessen for udenrigspolitiske spørgsmål i Danmark.  

Foreningens første udgivelse udkom under navnet Fremtiden i 1946-1961.  

Udenrigs udkom i sit nuværende format første gang i 1989 med Vibeke Sperling, chefredaktør for Information, Tøger Seidenfaden, chefredaktør for Weekendavisen, og Torben Krogh, senere chefredaktør for Information, som skiftende redaktører, og de udviklede tidsskriftets nuværende format.