Tillid – et arbejdsværktøj eller et livsvilkår? - Morsing, Ole; Sørensen, Peter Aaboe (Tidsskrift for Professionsstudier, 2016)
Artiklens afgørende spørgsmål er, om tillid er et dynamisk værktøj, som kan medvirke til at løse tilværelsens risikable affærer. I så fald er tillid et ord, som kan gå i dialog med eksempelvis samarbejdsevner og kontrol. Men spørgsmålet er, om tillid kan reduceres til en eller anden form for værktøj, eller om tillid simpelthen er et på forhånd givet vilkår. Hvis tillid er et vilkår, kræver det en positiv forståelse af ontologi og/eller religion. For at besvare spørgsmålet har vi valgt nogle eksemplariske opfattelser, som kan belyse spændvidden i forståelsen af tillid.