Det affektive samfunds udfordringer af pædagog- og lærerprofessionerne - Andersen, Peter Østergaard (Tidsskrift for Professionsstudier, 2023)
Kan og bør man f.eks. som professionsarbejder have kendskab til, hvordan børns, unges og voksnes affekter og affektmønstre fremkommer og fungerer – også når de i høj grad er sammenvævede med deres forbrugspraksis? Kan og bør professionsarbejdere diskutere den positive psykologis dominans på det pædagogiske område og opsøge andre forståelsesrammer, der kan udfordre den positive psykologis herredømme? Kan og bør professionsarbejdere i højere grad forholde sig til børn og elever samt sig selv ud fra et bevidst affektivt sociokulturelt tilhørsforhold?