"Det er ikke nødvendigvis den største takhøyden...": Moralske utfordringer i politistudentenes praksisstudium - Paulsen, Jens Erik (Tidsskrift for Professionsstudier, 2021)
I denne artikel fremhæves to moralske udfordringer norske politistudenter møder, når de udplaceres ved et tjenestested i deres andet studieår. De to er 1) at tage op uheldige hændelser og 2) at udøve politiskøn. Disse to er identificeret ud fra en dokument undersøgelse af studenternes svar på en eksamen i professionsetik foretaget efter udplaceringen. Efter at udfordrin gerne er uddybet og eksemplificeret, fremhæves metodologisk reflektion og procesretfærdighed som to foran staltninger, der kan bidrage til at styrke praksisvejledningen og sådan hjælpe til med at gøre de to nævnte udfordringer mindre.