Krop og civilisering: Om unge danske pigers forhold til den nøgne krop i forbindelse med omklædning - Hybholt, Maria Gliemann; Thing, Lone Friis (Tidsskrift for Professionsstudier, 2017)
Artiklen belyser, hvordan unge pigers forhold til bade- og omklædningssituationen involverer en ubehagelig skamfølelse. Formålet med artiklen er at belyse, hvordan forholdet mellem samfund og krop kan påvirke de unge pigers handlinger i bade- og omklædningssituationen efter idræt. Undersøgelsen er teoretisk inspireret af Norbert Elias (2000; 2008) samt Erving Goffman (1982; 1990) primært med fokus på teoretikernes sociale forståelse af følelsen skam og dens indflydelse på individets handlinger.