Skovens frivillige ledere - Bager, Anders Valentin; Svendsen, Gert Tinggaard (Tidsskrift for Professionsstudier, 2023)
Hvordan får frivillige ledere samarbejdet med de frivillige hjælpere til at lykkes? Sådanne ledelseskompetencer i en ikke-profession vil forventeligt i nogen grad også kunne overføres til en given leders profession. Med udgangspunkt i spilteori og data fra Smukfest gives to hovedforklaringer. Først er de som hard-ridere gode til at skabe sociale relationer og belønne hard-rider medhjælpere via retfærdig social anerkendelse for deres indsats. Her skabes en ekstra social gevinst ved tillidsbaseret samarbejde. For det andet er nogle hard-rider ledere klar til, som tough-ridere, at opdrage en easy-rider hjælper via samtale og krav om arbejde eller ej. Samlet gives her et vigtigt signal i forhold til, hvad forventningen er, så easy-ridere ikke belønnes og dermed ikke fortrænger hard-ridere i fremtiden.