På sporet af en teori - Heltai, Gyöngyi (Tidsskriftet Antropologi, 1993)
PETER IAN CRAWFORD & DAVID TURTON (eds.): Film as Ethnography. Manchester & New York: Manchester University Press 1992.322 sider, illustreret. ISBN 0-7190-3683-6 paperback. PETER I. CRAWFORD & JAN K. SIMONSEN (eds.): Ethnographic Film, Aesthetics and Narrative Traditions - Proceedings from NAFA IL Aarhus: Intervention Press 1992.251 sider, illustreret. Pris DKK 196,-/ECU 12,-. ISBN 87-89825-01- 2 paperback. Nar man skriver om disse to nyudgivne boger om etnografiske film, forekommer det naturligt at sammenholde deres hovedemner og -retninger med dem, der i sin tid blev prasenteret i varket Principles of Visual Anthropology. Sidstnavnte blev udgivet i 1975, og har siden varet betragtet som en bibel eller i det mindste en grundlaggende referencebog inden for dette granseomrade i antropologien; et omrade, hvis resultater er blevet ignoreret eller kritiseret i artier.