Ramt - Beer, Anne Sofie (Tidsskriftet Antropologi, 2025)
Denne position undersøger, hvad der sker, når den kollektive krise bliver personlig. Med et fokus på stormflodshændelsen som krise præsenterer positionen tre forskellige oversvømmelseshistorier og undersøger, hvordan havvandet ved at trænge ind i huse og hjem overskrider grænsen mellem det indendørs og det udenfor, men også det hjemlige og det ”uhjemlige”. Som krisen sætter oversvømmelsen sig ikke kun konkret som fugt i gulve og genstande, men også i en særlig parathed over for, at en ny oversvømmelse kan indtræffe. Positionen anvender udtrykket ”at være ramt” til at beskrive måden, hvorpå kroppe, familierelationer og fremtidsdrømme mærkes af vandet og gennemsiver ideen om det gode liv ved åen, stranden eller havet. Engelsk: This article asks what happens when the collective crisis becomes personal. Through three different personal stories of flooded homes, the article seeks a kind of storm surge story that is not preoccupied with statistics of how many and how much, or the eventfulness of the day the storm hits. The article gathers three stories from the Køge Bay area and follows the transformation as seawater infiltrates houses and homes and transgresses affective boundaries. In staying with the homes after the flooding, the article shows how the crisis deeply affects bodies, family relationships, and dreams of the future.