Planer om et job? : Et studie af arbejdsløshedsoplevelsen under coronakrisen i Danmark - Paulsen Hansen, Magnus; Pultz, Sabina; Jepsen, Helene (Tidsskriftet Antropologi, 2022)
I en dansk kontekst har arbejdsløse været styret gennem aktiveringspolitik i årtier, men under coronakrisen blev disse aktiveringspolitikker midlertidigt suspenderet. Hvad sker der, når en del af beskæftigelsessystemet sættes på hold som følge af pandemien, og hvordan former det oplevelsen af at være arbejdsløs? Baseret på dybdegående interview med 25 arbejdsløse under coronakrisen anvender vi Laurent Thévenots sociologi om engagementsregimer og undersøger, hvordan arbejdsløse henholdsvis engagerer sig i og underlægges forskellige engagementer. Vi undersøger, hvordan den arbejdsløses egne planer om at finde et job spiller sammen med eller står i spændingsforhold til andre engagementer. Artiklen bidrager med en undersøgelse af arbejdsløshedsoplevelsen under krisen, herunder hvordan suspenderingen giver mulighed for at undersøge virkningerne af den aktive beskæftigelsesindsats igennem dens fravær.