Kærlighed i ældrepleje i Grønland - Nørtoft, Kamilla; Bentholm, Amalie Eising (Tidsskriftet Antropologi, 2023)
I denne artikel undersøger vi, hvordan kærlighed kommer til udtryk som værdi og i plejepraksis på plejehjem i Grønland. Kærlighed opfattes af mange medarbejdere som et helt naturligt element i deres arbejde, men samtidig et element, der adskiller sig markant fra praktiske plejeopgaver. På flere plejehjem identi230 ficeres kærlighed som en bærende værdi for det institutionelle omsorgsarbejde. I praksis ses kærligheden mellem medarbejdere og plejehjemsbeboere både i den fysiske kontakt imellem dem og udtrykkes i ord og refleksioner af medarbejderne. Medarbejderne sammenligner den kærlighed, de føler og udtrykker for beboerne, med den kærlighed, de føler for familie. For dem er kærligheden forbundet med en reciprocitet mellem generationer og forekommer at være en etisk tilgang til deres måde at praktisere deres omsorgsarbejde på.