SMUKKE, RÅ OG BESKIDTE: Data som antropologisk anliggende - Høyer, Klaus; Winthereik, Brit Ross (Tidsskriftet Antropologi, 2020)
Data er i dag et socialt og kulturelt anliggende, som ikke er til at komme uden om for antropologer. Vi lever i et univers af data, et „datavers“, hvor vores kroppe og identitet i utallige sammenhænge gøres til data (Bowker 2013). Dataficering har forandret økonomien (Zuboff 2019) og medierer nu også de politiske relationer, som antropologer altid har interesseret sig for.