Fordord - Redaktionen, TA (Tidsskriftet Antropologi, 1998)
[Enhjørningen] skulle lige til at gå videre, da den fik øje på Alice. Den vendte sig straks om og stod lidt og kiggede på hende - med et meget hånligt udtryk i ansigtet. „Hvad -er- det dér - for noget? “ spurgte den omsider. „Det er et barn!" svarede Haigha ivrigt og skyndte sig derhen for at præsentere Alice. Samtidig rakte han begge hænderne ud mod hende - på sin angelsaksiske manér. „ Vi har først fundet det i dag. Det er lige så stort som selve livet og dobbelt så naturligt! “ „Jeg har altid troet, at børn kun var noget, der fandtes i eventyrene!" sagde enhjørningen. „Er det levende?" „Det kan tale," sagde Haigha højtideligt. Enhjørningen kiggede drømmende på Alice og sagde: „ Tal, barn!" (Lewis Carroll: Bag spejlet. 1871 (da. 1947)).