Introduktion: SAMLING OG SAMLERE - Raahauge, Kirsten Marie (Tidsskriftet Antropologi, 2002)
Tidsskriftet Antropologi præsenterer med „Samling“ en række bidrag om samlinger og samlere. I det følgende vil mere generelle temaer ved samling blive slået an. I forbindelse med de mere overordnede overvejelser henvises specifikt til de af „Samlings“ tekster, der behandler nærliggende emner. Teksterne er langt rigere på perspektiver og emner, end det har været muligt at medtage her, så kun en af tonerne slås an for hver tekst.