VERDENS BEDSTE STORBYFILM - Bjørn, Niels (Tidsskriftet Antropologi, 2003)
Når talen falder på storbyfilm, bliver nogle bestemte værker ofte nævnt. Det er film som Metropolis (1927) af Fritz Lang, Asfaltjunglen (1950) af John Huston, Manhattan (1979) af Woody Allen og Blade Runner (1982) af Ridley Scott. Fælles for filmene er for det første, at de tilhører den filmhistoriske kanon i vores del af verden, og for det andet, at de drager tilskuerens blik til sig med spektakulære billeder af storbyen.