EFTERORD - Pedersen, Ove K. (Tidsskriftet Antropologi, 2016)
Jeg har fundet megen inspiration ved at læse de forskellige bidrag og takker for muligheden for at reflektere over dem alle. Det skal jeg gøre ved først at rette tre misforståelser og i den forbindelse formulere et par præciseringer. Derefter skal jeg vise, hvordan de mange bidrag har inspireret mig til at pege på yderligere forskning i, hvordan transformationen fra velfærdsstat til konkurrencestat foregår. Med misforståelser mener jeg, hvad jeg selv anser som fejlagtige læsninger af bogen Konkurrencestaten (Pedersen 2011), både i den generelle debat og i dette tidsskrift. Jeg udelukker ikke, at jeg selv har ansvar for flere – eller alle – og bruger derfor ikke ordet misforståelse til at klandre nogen, men til at præcisere, hvad der øjensynligt kan fejltolkes og er blevet det.