TAVSHED OG VOLD MOD KVINDER: Erfaringer fra et projekt om vold mod kvinder i etniske minoritetsfamilier - Sørensen, Bo Wagner; Mørck, Yvonne; Danneskiold-Samsøe, Sofie (Tidsskriftet Antropologi, 2012)
Artiklen belyser tre former for tavshed, som forfatterne har mødt i forbindelse med forskningsprojektet „Vold mod kvinder i etniske minoritetsfamilier – en kvalitativ undersøgelse med fokus på fremadrettede indsatser“. De tre former for tavshed – i de etniske minoritetsmiljøer, i forskningen og i den offentlige politik – kan tilsammen siges at udgøre en form for tavshedens sammensværgelse, der gavner voldsudøverne og ikke voldsofrene. I artiklen forankres begrebet tavshed i en konkret social praksis med udgangspunkt i spørgsmålet: Hvad kan der tales og ikke tales om vedrørende vold mod kvinder og i særdeleshed vold mod etniske minoritetskvinder, på hvilken måde og af hvem? Tavshed ses som en fortløbende proces, idet artiklen viser, hvordan tavsheder opretholdes ved hjælp af fortielse, og hvordan forsøg på at bryde samme tavsheder mødes med forsøg på tavsliggørelse. Søgeord: vold, køn, etniske minoriteter, tavshed, Danmark