Mens vi venter på Tariq - Aoussar, Amin (Tidsskriftet Antropologi, 2025)
Denne artikel undersøger forbindelsen mellem ført migrationspolitik og det levede liv for udsatte børn, der bor på gaden i Tanger i Marokko, og som ønsker at migrere til Europa. Hvad driver børn til bevægelse, og på hvilke måder hænger migrationskrise og social marginalisering sammen? Artiklen giver et indblik i brutale børneliv, der handler om udsathed, vold og overgreb, men også om overlevelse, håb og drømme om en ny begyndelse i Europa. Artiklen undersøger, hvad der sker, når bestemte mennesker krisegøres, og når frem til, at denne forskydning udvisker og usynliggør den sociale marginalisering og elendighed, der karakteriserer børnenes liv. Derved legitimeres og normaliseres både den symbolske og den konkrete vold, de udsættes for, da grænserne for, hvordan vi forstår deres situation og udsathed, forskydes. English This article investigates the correlation between migration politics and the lived lives of at-risk children living on the streets in Tangier, Morocco, who have a wish to migrate to Europe. What drives children to move and in which ways is the migration crisis and social marginalisation intertwined? The article gives a glimpse into the brutal lives of children, concerning vulnerability, violence and assault, but also survival, hope and dreams about a new beginning in Europe. The article investigates what happens when certain people come to embody crisis, and argue, that this shift erase and make invisible the social marginalisation and misery that characterise the lives of these children. This in turn legitimises and normalises both the symbolic and palpable violence they are subject to as the boundaries for our understanding of their situation and vulnerability is altered.