VÆRKTØJ TIL FÆLLESSKAB - Mortensen, Sophia Forchhammer (Tidsskriftet Antropologi, 2021)
Artiklen omhandler et makerspace i Vancouver, Canada. Gennem empiriske eksempler fra eget feltarbejde i efteråret 2017 udforsker jeg, hvilke betydninger værktøj har for brugere af Vancouver Tool Library. Jeg argumenterer for, at værktøj foruden at være en fysisk teknologi også fremstår som en social teknologi, idet brugerne anvender det til at skabe mening og selverkendelse. Jeg konkluderer, at værktøjet, der lånes i Vancouver Tool Library, bliver tillagt særlig værdi, fordi det har forbindelse til makerspacet, og at dette har indflydelse på, hvordan brugerne forstår det. Værktøjet indgår herigennem i et hverdagspolitisk projekt, som brugerne løbende engagerer sig i gennem deres engagement i makerspacet. Søgeord: værktøjsbibliotek, makerspace, social teknologi, Nordamerika, adgangsbaseret forbrug