INTRODUKTION - Redaktionen, TA (Tidsskriftet Antropologi, 1999)
Da redaktionen af Tidsskriftet Antropologi for snart mange måneder siden indså, at udgivelsen af tidsskiftets 40. nummer ville falde sammen med overgangen til det gregorianske år 2000 besluttede vi at udnævne denne tilfældighed til en anledning. En anledning - ikke at forveksle med årsag - til at lave nærværende temanummer. Det er ment som en tagen bestik af den antropologiske videnskab anno 2000, og som en spørgen om følgende: Hvorfra er vi antropologer kommet, hvor langt er vi nået og - ikke mindst - hvor skal vi hen? Hvad er vor erkendelsesteoretiske arv, hvilke dele af den vil vi vedgå os, og hvad skal vi anvende den til i fremtiden? Vi inviterede derfor en række forfattere til at deltage i en slags fagteoretisk statusopgørelse og være med til at identificere konturerne af fremtidens antropologi. Konturer, der så småt er ved at komme til syne, mens støvet fra 1980’emes og 1990’emes socialkonstruktivisme og dekonstruktion af kernebegreber lægger sig. Og vi stoler ubeskedent på, at der vil være mange læsere til et sådant temanummer, sultne efter et bud på en „postpostmodeme" antropologi.