NEDSATTE ENGLE - Kluev, Evgenij (Tidsskriftet Antropologi, 2000)
Mens der i Rusland åbnes nye kirker, lukker man kirker i Danmark. Præsterne begræder, at der er færre og færre kirkegængere, og de er kede af det på statens vegne, som kun har udgifter til kirkerne. Kirken i Danmark er en statskirke – den protestantiske kirke selvfølgelig, for der findes også andre, blandt andet den katolske og den ortodokse. De eksisterer dog udelukkende i kraft af meget små menigheder, ca. 5% af befolkningen