SLÆGTSFORSKNING OG SLÆGTSKABSFORSKNING: Entré - Rønne, Kirsten (Tidsskriftet Antropologi, 2004)
Indledning Illustrationen på forsiden vidner om, at antropologer ikke er alene om at interessere sig for slægt, men der er en væsentlig forskel på lægmandens slægtsforskning og antropologiens slægtskabsforskning. Den første kan siges at være en del af en historieforskning, beskæftigende sig med historiske kendsgerninger, anvendende historiske kilder og kun med få konklusioner, hvad angår samfundets sociologi. Antropologiens slægtskabsforskning beskæftiger sig med, lad os i første instans sige, mange forskellige ting – som artiklerne i temanummeret også skal vise.