HVAD ER LYD? - Lund, Søren Peter; Burr, Hermann; Nielsen, Per Møberg; Kristiansen, Jesper (Tidsskriftet Antropologi, 2006)
Lyd er trykbølgesvingninger, der udbredes gennem et materiale, sædvanligvis luft. Lydbølger kan dog også forplante sig gennem faste stoffer og væsker, fx hører man glimrende under vandet.