Indledning: DET LADER SIG HØRE – FORSKELLIGT - Christensen, Merete Kjær; Kjærgaard, Carsten (Tidsskriftet Antropologi, 2006)
Dette nummer af Tidsskriftet Antropologi sætter fokus på variationen i lydperception og i de forskningsmæssige tilgange til lyd. Vi har inviteret og modtaget artikler fra mange faglige traditioner for netop at bidrage til så meget støj som muligt. Forfatterne repræsenterer – ud over antropologien – arkitektur, performancedesign, semiotik samt tekniske og naturvidenskabelige fag. Så godt som alle artikler er baseret på empiriske studier, der i sagens natur også har forskellige udgangspunkter, genstandsfelter og metode: fra tekniske målinger, der registrerer objektive værdier, til interviews, der beskriver subjektive vurderinger af lydes karakter og betydning. Denne faglige bredde kommer også til udtryk i en terminologi, der – for antropologer – måske er en smule eksotisk. Septimakkorder, efterklangstid og det energiækvivalente lydtryksniveau er blot nogle af de fremmede fagord, som tidsskriftets læsere vil støde på.