Position: ANTROPOLOGEN OG DET TREDJE ARBEJDSMARKED - Olsen, Niels (Tidsskriftet Antropologi, 2005)
Den tredje type arbejdsmarked er den perlerække af vidensbaserede job, som ikke har en entydig antropologisk profil, men hvor antropologen skal forme jobbet og give arbejdet et fagligt indhold inden for rammer, som ikke defineres antropologisk, og hvor chefer og kolleger ofte kun har et sporadisk kendskab til faget. På det tredje arbejdsmarked kan det være økonomiske, teknologiske og bureaukratiske diskurser, der sætter dagsordenen. Det kan være arbejde med projektledelse, kommunikation, administration, personalehåndtering og analyse. Det kan være arbejde i en udviklingsafdeling, hvor nye produkter og servicer skal gøre kunder og aktionærer glade. Det kan være i en driftsorganisation, hvis formål er at optimere indarbejdede procedurer.