Hverdagslivets balance - forældre på vippen mellem arbejdsliv og familieliv - Lyngborg, Stine; Madsen, Kirstine Guldager; Skoust, Gitte Løth (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2018)
Artiklen giver et bud på, hvordan (u)balance mellem arbejdsliv og familieliv kan betragtes, be- skrives og tackles i hverdagen. På baggrund af en række kvalitative interviews med småbørns- forældre viser forfatterne, hvordan graden af balance synes at afhænge af familiernes grad af overensstemmelse mellem idealer og realiteter. Samt af, hvilke strategier de anvender til at imødegå de praktiske og emotionelle problemer i forholdet mellem arbejdsliv og familieliv. Artiklen præsenterer nye modeller og redskaber til at forstå kompleksiteten i småbørnsforældres hverdag på vippen mellem arbejdsliv og familieliv.