Workspace design — arbejdsrummet og brugerinvolvering i dets tilblivelse - Grex, Sara; Hagedorn-Rasmussen, Peter; Broberg, Ole (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2014)
W orkspace design er ikke en tydelig afgrænset videnskabelig disciplin, lige så lidt som det er et veldefineret praksisfelt. Den forskningsmæssige tilgang til at undersøge workspace design er multidisciplinær. Som et praksisfelt befolkes workspace design af både arkitekter, ingeniører, proceskonsulenter og arbejdsmiljørådgivere. I en første tilnærmelse kan workspace design siges at fokusere på tilblivelse og udformning af vores arbejdspladser. Begrebet 'workspace' (arbejdsrum) kan forstås som den dynamiske sammenhæng mellem den fysiske udformning, de teknologier, der bruges i arbejdet, og den organisering arbejdet er indlejret i (Horgen et al. 1999). Disse elementer påvirker gensidigt hinanden, og det er derfor en kompleks opgave at designe et arbejdsrum, som understøtter givne mål i en organisation, herunder at fremme medarbejdernes trivsel og arbejdsforhold.