Mening i arbejdet — for lidt, for meget, til forhandling? - Kamp, Annette (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2011)
Mening i arbejdet er et tema, som oplever en renæssance i diskussionen om et godt og sundt arbejde. I en internationalt anerkendt spørgeskemaundersøgelse af psykisk arbejdsmiljø er mening i arbejdet inkluderet som en af de seks kernefaktorer (Kristensen et al. 2005). Og mening i arbejdet indgår i beskrivelsen af 'positive faktorer' i det psyko-sociale arbejdsmiljø (Clausen 2009). Også bredere i debatten om arbejdslivet gøres kravet om et meningsfuldt arbejde gældende. Men er et øget fokus på mening i arbejdet godt, kan det medvirke til at skabe og udvikle et bedre arbejdsliv? Det vil denne artikel give et grundlag for at diskutere.