Når man arbejder med mennesker — relationer, følelser og psykisk arbejdsmiljø - Limborg, Hans Jørgen; Hvenegaard, Hans (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2008)
arbejdspladser, hvor der 'arbejdes med mennesker', har en række særlige vilkår. Det er en grundantagelse om arbejde med mennesker, at klient-relationen på en gang skaber mening og kan være belastende. Andre vilkår ser dog ud til at være afgørende for, hvordan det psykiske arbejdsmiljø bliver håndteret. Artiklen viser på empirisk baggrund, at når arbejdspladserne selv skal prioritere en indsats, er det ikke problemer, der knytter sig til relationer til klienterne, der prioriteres, men derimod primært organisatoriske problemer og den interne organisering af arbejdet. Det betyder dog ikke, at relationsproblemer ikke forekommer, men de håndteres ikke på samme måde som traditionelle arbejdsmiljøproblemer.