Mompreneurs mod strømmen — om balance mellem familieliv og arbejdsliv i iværksætteri - Korsgaard, Steffen; Neergaard, Helle (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2007)
Giver iværksætteri bedre muligheder for at skabe balance mellem familieliv og arbejdsliv? Det diskuteres i denne artikel med udgangspunkt i en diskursanalyse af dels den traditionelle samfundsvidenskabelige iværksætteridiskurs med sit fokus på økonomisk vækst og dels 'mompreneurship', en diskurs, der har balance mellem arbejde og familie som omdrejningspunkt. Analysen viser en kraftig uoverensstemmelse mellem de to diskurser, samt at den traditionelle sam fundsvidenskabelige iværksætteridiskurs indeholder kønsdiskriminerende elementer, der be nægter mompreneurs anerkendelse og legitimitet. På baggrund heraf argumenteres der for en mere rummelig italesættelse af iværksætteri, så begrebet også accepteres som et redskab til at skabe bedre balance mellem arbejdsliv og familieliv.