Etniske minoriteter og arbejdsmarkedssegregering — en komparativ analyse af integrationsbarrierer inden for tre sektorer i tre lande - Mailand, Mikkel (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2004)
arbejdsmarkedssegregering betegner det forhold, at bestemte grupper i samfundet er koncentrerede inden for bestemte sektorer, fag eller hierarkiske niveauer og fraværende inden for andre. Artiklen fokuserer på de etniske minoriteters tilstedeværelse inden for tre fag og tre sektorer i Danmark, Holland og Storbritannien. Det beskrives, i hvilket omfang disse fag og sektorer er segregerede, og en række årsager til segregationen diskuteres.